Hoppa till sidans innehåll

Sommarlov.........

08 JUL 2010 13:26
och sol
  • Skapad: 08 JUL 2010 13:26

Sommar och sol…………

Och till det hör ju en massa aktiviteter, bl.a. beachvolley.  Beachvolley har ju på kort tid blivit något av en ”fluga” där alla kan vara med och leka, det finns enkla tävlingar som anordnas av kompisgäng på skoj.

Det finns lite mittemellan tävlingar för tjejer och killar som kanske inte tar det hela på så stort allvar men vill spela under lite mer organiserade former och där finns stora internationella tävlingar för de som vill satsa ordentligt, och då finns det rätt stora prispengar med i spelet.

 

Att beachvolley med sin relativt lätta tillgänglighet, sol, bad och något av en ungdomens ”skimmer” över sig är blivit så populärt är kanske inte så konstigt, konceptet är ju jättekul. Samla ett gäng och spela är ju bland det roligaste som finns, ha kul efteråt med lite grill m.m kan en sommarkväll bli mer perfekt!!

 

Nu vet jag (inside information kallas det J ) att våra elittjejer GVK har planerat en sommar avslutning med beachvolley och lite skoj i helgen sedan är det volleybollfritt (om man vill förstås) några veckor tills Jocke, Jessica och Patrik kallar på uppmärksamheten igen. Tjejerna har kört hårt med flera pass i veckan från mitten av maj så lite vila kan vara på sin plats så man kommer tillbaka med nya krafter inför hösten.

 

Nu är det inte bara våra elittjejer som tränat försäsong, flera av våra yngre lag har samlats och tränat, träning som kanske ligger mer åt det lätta hållet och för att hålla ihop grupperna men nog så viktig.

 

Våra ledare har träffats tillsammans med ungdomsansvarig Carlos och sportchef Bosse för att lägga upp planer och strukturera upp arbetet med ungdomssidan för att ta vara på våra talanger i klubben

 

Själv har jag tillsammans med Victor lagt ner jobb på att få till ett konkurrenskraftigt lag till elitserien i höst, ett arbete som varit både glädjeämnen och lite besvikelser, men som ser ut att bli bra i slutänden. Det färdiga lagbygget presenteras i augusti.

 

Lite annat som mina tankar snurrat kring är …………

 

Det är tyvärr så med återväxten i svensk volleyboll att den skulle behöva en skjuts framåt/uppåt, tjejer och killar som slutar alldeles för tidigt gör att det är stor brist på spelare med erfarenhet och som vill satsa.

Det finns säkert flera orsaker till det;

-Klubbarna inte har möjlighet att ens vara i närheten av vad en medioker div 2 spelare i fotboll kan erbjudas i ersättning för sina ”uppoffringar” när de satsar på sin idrott.

- Volleybollen får inte  den uppmärksamhet vi tycker den förtjänar både i media och av kommunen.

- Medias intresse är katastrofalt, det kan nog nämnas viken ”udda“ sport som helst som  får mer uppmärksamhet

- Kommunen måste inse att det behövs uppryckning vad gäller upprustning av hallar, att vår verksamhet också är i behov av bidrag för att kunna hålla oss på den nivå vi gör, vi har en ungdomsverksamhet som är stor och krävande. Det ska kännas inbjudande att komma till våra sporthallar!!

- HUR ska vi ändra på detta?? Låt oss hjälpas åt på alla sätt, bidra med det ni kan bidra med ,alla är välkomna med idéer

 

Och med tanke på senaste tidens skriverier……..

 

Vi GVK (Gislaved Volleybollklubb) är också ambassadörer för vår kommun och ger kommunen ett stort marknadsvärde, genom vårt deltagande i både elitserien och stora ungdomsturneringar runt om i landet visar vi att orten Gislaved finns mer än som  Speedway!!

När hade speedwayen några stora ungdomsturneringar sist??? ( förlåt Lejonen, jag menar inte att kommunen inte skulle hjälpt er)

 

Vi, GVK, placerar oss oftast högt i turneringar och GVK:s (Gislaved Volleybollklubb) namn nämns med respekt.

Flertalet kommuner i landet stöttar sina elitföreningar utan att hymla med det, varför inte Gislaveds Kommun??

Ska föreningar behöva komma på obestånd innan kommunen ställer upp? NEJ, stötta föreningar med bred ungdomsverksamhet OCH elitverksamhet innan, DET ger kommunen mångfalt tillbaks i positiv PR

 

Så nu var dessa mina tankar satt på pränt……… nu tar jag semester och önskar alla våra medlemmar( ja även ni andra som råkar hitta in här önskas) en skön semester och hoppas ni kommer tillbaks utvilade och sugna på volleyboll i höst

 

Ha de gött som nån sa  J

Lasse

Skribent: Lars Englund

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info