Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning av J-SM från tränaren

07 MAJ 2011 08:23
Efter att träffat hela laget först på onsdagskvällen innan j-sm helgen förstår säkert de flesta att förberedelserna knappast var de optimala. Efter första träningspasset undrade jag vad jag har gett mig in på.
  • Skapad: 07 MAJ 2011 08:23

Under träningspasset på torsdagskvällen började jag skymta en del bra saker. Spelarna började fokusera mer och träningen blev intensiv. Under fredagen vet jag inte vad som hände, plötsligt såg jag flera sekvenser som höll standard. Spelarna var koncentrerade, tappade inte fokus och man såg att JSM skulle spelas imorgon.

 

Lördag
Första matchen spelade vi mot Kungälv som vi tyvärr förlorade med 2-0 (25-16, 25-18). Kungälv var betydligt mer samspelta och hade en center och en kant som var hyfsade.  

Andra matchen fick vi möta favorittippade Svedala med systrarna Lasic. Vi kom faktiskt undan med hedern i behåll. Förlust med 25-15 och 25-14. 

Tredje matchen mot Södertälje svängde rejält. Första set var dagens bästa set och andra set var dagens sämsta. Förlust mot Södertälje med 25-22 och 25-11.

Innan lördagens matcher hade vi ett snack där jag pratade om att vi inte kan ha några "vinnar" målsättningar, utan att vi skulle jobba på och se till att vi skulle bli bättre volleybollspelare. Det var viktigt för mig att alla tjejer fick känna på matchande denna dag. Alla fick speltid, givetvis i varierande grad. Målsättningen var med beröm godkänd, alla blev bättre spelare och framförallt fick tjejerna lära sig att det går snabbare ju högre upp i åldrarna man spelar. Tilläggas ska att vi hade ett spann bland åldern på spelarna som var sistaårs junior ned till tjejer som har 6 år kvar i klassen!

 

Söndag

Dag nummer två var det dags att sätta mer "vinnar" målsättningar. Denna dag var det primära att vinna bollar och därmed set, set och därmed matcher.

Första matchen skulle spelas mot Skellefteå. Helt plötsligt började vi styra händelserna. Något jag inte sett innan. Vi vinner bollar och därmed set. Vi vinner tyvärr inte matchen, förlust med 2-1 22-25, 25-23, 15-7).

Andra matchen mot Kolbäck och vi styr från första boll. Vi tappar ett set på orutin men det gör inget. Vi vinner i avgörande set med 15-9 vilket kändes gött för mig som ledare men framförallt för spelarna. Vi vinner bollar, set och en match.

I vår sista match för helgen möter vi Team valla. Nu börjar tjejerna förstå vad det handlar om och visade god koncentration, målvedenhet och tappade inte fokus . Vi vinner matchen mot Team Valla med 2-1 (25-20, 23-25, 15-10).

Målsättningen dag två var tuff. Vi lyckades infria våra målsättningar. Tjejerna var grymma. Gislaved i år var det laget med överlägset lägst medelålder och ändå kniper vi en trettondeplats! Otroligt starkt gjort. Tjejerna var ett ihopaplock från fyra (4) olika träningsgrupper där respektive lags tränare skall ta åt sig en stor dos av framgångskakan. Ni tränar gudabenådade tjejer med otrolig talang, häng i så lär dessa tjejer vara med i framtidens medaljrace.

 

Riktar även ett stort tack till Cissi Nystedt som är en klippa på att hålla reda på siffror och framförallt namn. 
 
Tackar ödmjukast för en riktigt trevlig helg!

 

//Dick

 

Skribent: Dick Runesson

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info