Hoppa till sidans innehåll

Pressrelease från Förbundet

22 AUG 2011 13:52
Extra årsmöte i SVBF
  • Skapad: 22 AUG 2011 13:52

Extra årsmöte i Svenska Volleybollförbundet

2011-08-20 17:24

 

Efter en lång debatt vid årsmötet i Svenska Volleybollförbundet under lördagseftermiddagen ställde majoriteten av styrelsens ledamöter sina platser till förfogande. För att ta sitt ansvar ställer de avhoppade ledamöterna upp som en expeditionsministär, tills det blir ett extra årsmöte.

De ledamöter som ställer sina platser till förfogande är:

Ordförande Christer Malm, vice ordförande Johan Grip, vice ordförande Agneta Elmegård samt ledamöterna Madeleine Eriksson, Janne Svensson, Jan-Erik Wallin och Bo Holmgren.

- Ett enhälligt årsmöte omvalde mig till ordförande, men i den senare valprocessen stod det klart att den tydliga markering jag gjort av vikten av att vi tillämpar en väl fungerande föreningsdemokrati inte fick gehör av årsmötet. Det blev istället en indirekt acceptans att välja att inte kommunicera direkt med oss, säger ordförande Christer Malm.

Mötet har föregåtts av en debatt om ledarskapet inom svensk volleyboll. Den utlösande faktorn blev att årsmötet valde in Mattias Magnusson i styrelsen, som ordföranden inte kan tänka sig att samarbeta med.

- Jag upplever att vi har skapat mängder av mötesplatser och forum där man kan säga sitt. Inte minst finns det traditionella sättet inom föreningslivet att arbeta på. Då måste man köra med öppna kort.

Inga motioner var inlämnade och inga förslag till förändringar var inlämnade.  För mig handlar det om vad jag prioriterar och har energi att lägga min kraft på, och jag har inte energi att lägga i styrelsen för svensk volleyboll nu, säger vice ordförande Johan Grip.

- Jag har ställt min plats till förfogande och kommer att ta mig en rejäl funderare på hur och vilket sätt jag kan se en framtid för mig inom svensk volleyboll. Det här känns naturligtvis jättetråkigt. Men, just nu har jag fattat ett beslut som för mig är riktigt. Det finns mycket kraft i svensk volleyboll och tiden får utvisa om jag är en del av detta, säger vice ordförande Agneta Elmegård.

- Trots den här tråkiga situationen, är min förhoppning att Svensk volleyboll väljer en kraftfull styrelse som kan fortsätta att leda svensk volleyboll in i framtiden.  Förhoppningen är att den tempoförlust som nu uppstår inte ska skada verksamheten, säger Christer Malm. 

Nytt föreslaget arbetsdatum för extra årsmöte är den 8 oktober 2011.

Uppdaterad: 2011-08-20 17:39
Skribent: Annika Collin
Skribent: Lars Englund

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info