Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Daniel Magnusson

24 MAJ 2015 07:20
Daniel Magnusson är ny huvudtränare för Gislaved Volleybollkubb. Han har en historik som spelare och tränare. Läs intervjun med GVK:s nya huvudtränare.
  • Skapad: 24 MAJ 2015 07:20

Daniel MagnussonNamn: Daniel Magnusson

Ålder: 29

Bor: Gislaved 

Erfarenhet: Spelare i Ljungby 2002-2005, spelare i KFUM Jönköping 2006-2007, beachvolleybollspelare 2002-2005. Ungdomstränare i Ljungby 2004-2006, coach för småländska distriktslaget 2005, 2008-2012 var han tränare i olika funktioner bland annat coach för Ljungby elitlag innan han kom till Gislaved Volleybollklubb. Utöver detta har han coachat collegelag från USA i olika internationella turneringar i Europa. Han har även varit tränare på ett "Summer camp" i Alaska samt hållit i skill session hos JJVA i Florida.

Hobby: Resa, älskar städer med mycket kultur och historia.

 

'Vi börjar med den klassiska sportfrågan - hur känns det?

Det känns spännande och jag tycker vi har en bra plan för kommande säsong. Jag hoppas vi kan ändra på lite små detaljer men samtidigt bygga vidare på det som vi gör bra i klubben. Givetvis är man även nervös för vad som komma skall. Elitserien är en otroligt bra liga som blir bättre och bättre för varje år som går. Klubbarna skaffa bättre spelare och jobbar hårt för att utvecklas. Jag hoppas vi kan göra ett bra resultat. Det känns som ett härligt driv i klubben just nu och är glad att vi ligger bra till i planeringen med att bygga laget.

Vad var det som gjorde dig intresserad?

Först och främst att får möjligheten att forma laget som jag vill samt att GVK är klubb som vet vad som krävs och vill utvecklas. När jag fick frågan som presenterades det som att klubben tror på mig och mina ideer och det känns givetvis skönt att veta. Klubben har en bra blandning med rutin, ungdomlig vilja och med lite kryddor från utlandet tror jag vi kan får ihop en härlig grupp. 

Hur är du som ledare?

Ganska tjurig. Jag vet hur jag vill att vi ska spela och då är jag inte nöjd innan jag känner att vi gjort allt vi kan. Jag gillar tydlighet och vill att alla ska veta vad som förväntas av dem. Jag gillar att träna på ett sätt där kvaliteten är det viktigaste. Jag hoppas även att jag  är rättvist. Mitt fokus ligger på at försöka förklara vad jag vill och att laget känner att vi bli bättre hela tiden. 

Vad driver dig som volleybolltränare?

Känslan, viljan och glädjen när man känner att man jobbat hårt mot ett mål eller en specifik detalj och man ser att spelare eller laget lyckas genomföra detta och för ett önskat resultat. 

Vad har du fått för känsla av klubben?

En klubb som vill bli bättre. Klubben försöker alltid att lösa olika situationerna till det bästa. Givetvis händer det att saker går fel på vägen men det finns ändå en välvilja och  klubben jobbar mot att utvecklas. En annan känsla är att jag kommit till en klubb med en härlig ungdomsverksamhet och det blir man givetvis glad och och stolt över.

Slutligen - beskriv dig själv med tre ord!

Lojal, engagerad och pålitlig. 

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info