Hoppa till sidans innehåll

GVK sprider volleybollen vidare till nya utövare

29 DEC 2011 11:29
Målsättningen med projektet är att fler killar och tjejer ska få prova på att spela volleyboll och förhoppningsvis upptäcka vilken häftig och kul sport volleyboll är.
  • Skapad: 29 DEC 2011 11:29

Gislaved Volleybollklubb har tillsammans med Montessori skolan, Gyllenefors skola och Sörgårdsskolan fått godkänt att driva ett projekt som kallas skolsamverkan under 2011-2012. Bakgrunden till detta projekt är att distriktsidrottsförbunden har tilldelats medel för att skapa aktiviteter där föreningslivet och skolan kan samverka. Målsättningen med projektet är att fler killar och tjejer ska få prova på att spela volleyboll och förhoppningsvis upptäcka vilken häftig och kul sport volleyboll är.

- Målet är först och främst att så många som möjligt får prova på volleyboll och ha kul tillsammans. Sedan kanske chansen finns att vi kan få in några i den ordinarie verksamheten i klubben. Förhoppningen är ju då att slussa in de som kommer i våra ungdomslag säger Patrik Paananen, huvudansvarig för projektet.

Förutsättningarna för projektet är att det inte ska krocka med de andra idrotterna i Gislaved om tider i våra idrottshallar utan de tider som ska användas är i direkt anslutning till att skolan slutar.

Montessori skolan vänder sig till barn/ungdomar som går i årskullarna 6-9 och eleverna är välkomna att prova på volleyboll en gång i veckan. Man siktar också på att vara med i en turnering under säsongen, där kan Skol-SM vara ett alternativ. Utöver Montessori skolan kör man Volley 2000 för elever i årskurs 4-6 i Gyllenefors skola och i Sörgårdsskolan. Och detta sker alltså i anslutning till skoltid.

Träningarna kommer att ledas av elitseriespelare vilket man hoppas ska ge barnen/ungdomarna en extra sporre. Träningarna startades igång under vecka 39 där Montessori skolan tränar på måndagar, Sörgårdsskolan tränar på tisdagar och Gyllenefors skola tränar på torsdagar.

Gislaved Volleybollklubbs förhoppningar är att så många som möjligt av eleverna kommer till träningspassen och att de som kommer tycker att det är en häftig och kul sport och vill fortsätta sin karriär som volleybollspelare.

 

Detta ingår i projektet som Gislaved Volleybollklubb bedriver med hjälp av medel från Idrottslyftet:

• Volleybollpass, 1 dag/vecka för årskurs 6-9 med Montessori skolan.

• Volley 2000 pass, 1 dag/vecka för årskurs 4-6 med Gyllenefors skola.

• Volley 2000 pass, 1 dag/vecka för årskurs 4-6 med Sörgårdsskolan.

 

 

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info