Hoppa till sidans innehåll

GVK Elit Kvartsfinal 4

21 MAR 2012 13:27
Redan 40 minuter innan matchstart börjar sittplatserna bli fullsatta.
  • Skapad: 21 MAR 2012 13:27

Vi hade satt in extra stolar både på kortsidorna och på långsidan som fylldes på. Stämningen var på topp inför kvartsfinal 4 i Gisle sportcenter.

 

I första set hade GVK ledningen med 4-3, man fick lite problem med sin servemottagning vilket gav EVS ledningen med 7-4. GVK närmade sig ett par gånger men EVS kunde vinna första set med 25-22.

Andra set var det ett mer taggat GVK som kom in på plan, de hade viljan och tog snabbt ledningen med 4-1. Vid ställning 9-6 fick EVS problem med Whitney Johnsons serve och GVK kunde dra ifrån till hela 14-6. GVK kunde vinna andra set med hela 25-14! GVK hyllades med stående ovationer, en härlig stämning i den trånga hallen!

Tredje set blev ett dramatiskt set och man kände att en vinst här kunde det bära av hela vägen. GVK får en bra start med en ledning 9-5. EVS lyckas komma ikapp och till slut leda med 22-20 men GVK ville annat. Trots 3 setbollar av EVS lyckas de inte avgör setet utan GVK kämpar sig förbi och lyckas vinna med 28-26. Om stämningen efter andra set var på topp är var stämningen i hallen nu helt obeskrivligt!

Q4-2

Fjärde set höll lagen jämnt till 16-18 där den berömda protesten från EVS lämnades in till Svenska Volleybollförbundet. Domaren dömde att det var fel servare från EVS och poängen gick till GVK. Engelholm stod i minst 15min och klagade på domaren, de hävdade att man blivit felaktigt bortdömt. Poängen gick till GVK och direkt efter kunde Lisa Tannerfalk göra ett servess, 18-18!  Tyvärr lyckades inte GVK att ta vara på chansen utan EVS kunde vinna fjärde set med 25-19.  Det skulle bli ett femte avgörande set igen.

I femte set höll lagen jämnt upp till 7-7 då EVS lyckas göra ett ryck, EVS leder får sedan en ledning med 14-11 och fick 3 matchbollar. GVK lyckas på ett helt ofattbart sätt vinna boll efter boll och är sedan ikapp EVS och lyckas vinna med 17-15 och matchen med 3-2.

 

 

 

Engelholm har ännu inte bestämt om de skall protestera, Senast imorgon ska protesten ha kommit in och då blir det förbundets tävlingsledning som tar ställning till den.Vi återkommer så fort vi vet.

 

 

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info