Hoppa till sidans innehåll

GVK Elit

15 MAR 2012 00:37
En historisk seger!
  • Skapad: 15 MAR 2012 00:37

Inspike och läktaren börjades fylla på av publik, uppvärmningsmusiken var på topp och snart skulle matchen sättas igång. Redan från första poäng kände man av att det var slutspel. Man pratar mycket om lagets sjunde spelare och idag visade publiken upp ett riktigt pådrag från läktaren. Det var länge sedan man hörde en sådan fantastisk publik på läktaren som hejade och stöttade fram GVK tjejerna under matchen. Man såg även kämparglöden bland spelarna som ville mer än gärna vinna matchen, Whitney Johnson skulle visade sig vara extra het idag. Med sin 28p bidrog hon tillsammans med övriga spelare i laget vinsten över Engelholm.

Försvarsspel

Första set vann GVK mycket på att sin servemottagning satt som den skulle men GVK visade också upp ett briljant försvarsspel som från publikens sida var gudomlig att skåda. Det var GVK spelare överallt på plan som tog emot Engelholms anfall. Man hade också kylan och viljan att avgöra de avgörande bollarna i setet. GVK vann första set med 25-22. 

Andra set hängde GVK på bra upp till 13-13 då EVS kunde göra ett ryck till 13-17 och man orkade inte riktigt komma ikapp. EVS vann andra set med 25-18 och man hoppades på att GVK kunde vända detta och visa nya tag i tredje set. 

Men tyvärr hängde inte tjejerna alls med i tredje set och EVS kunde ta ledningen med 5-11. Efter det blev det för tufft för tjejerna att komma ikapp och EVS kunde tills slut enkelt vinna tredje set med 17-25. 

Gnista

I fjärde set hängde GVK på bra i matchen och i mitten av setet fick tjejerna en extra gnista som gjorde att man kunde få en ledning med 16-14 som sedan utökades till 20-15. Fjärde set var sedan aldrig riktigt hotad utan GVK kunde vinna fjärde set med 25-15 och det skulle bli ett femte avgörande set.

Femte set kunde inte bli mer spännande än det var. Publiken fick följa ett dramatiskt och spännande femte set. Man spelade ända upp till 17-17 då GVK kunde till slut ta en ledning med 18-17 tack vare Whitney Johnsons attack. Whitney fick även smasha in matchbollen välförtjänt och vinsten var ett faktum. Aldrig tidigare har GVK vunnit mot Engelholm och nu som man gör det. GVK visa upp ett briljant volleybollspel och öppnad hela sitt volleybollregister. GVK vann matchen med 3-2 (25-22, 18-25, 17-25, 25-15, 19-17).

 

- Vår servemottagning funkade bra tillsammans med vårt försvarsspel säger Dick. Framförallt fanns viljan och man vågade hela tiden fortsätter Dick.

 

Matchstatistik

Nu gäller det att ladda om batterierna för på söndag åker tjejerna till Ängelholm för att ta emot EVS i kvartsfinal nr3.

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info