Hoppa till sidans innehåll

Berg- och dalbana i Sollentuna

01 DEC 2010 07:45
Svårt att knyta ihop säcken efter ett starkt 4:e set
  • Skapad: 01 DEC 2010 07:45

Helgens bortamatch mot Sollentuna blev en minst sagt märklig tillställning.

Sollentuna vinner stort i två set ( 25-14, 25-13), vi vinner två set med 26-24 och i sista set så vinner Sollentuna relativt enkelt med 15-9.

Fjärde set är verkligen upp o ner. Vi ligger under stort, plocka upp, tappar igen och ligger ett tag under med 20-13. Tror att Sollentuna i det läget räknat i 3 friska poäng. Men vi gör en mäktig vändning, mycket tack vare Johanna Larssons tuffa och pressade servar. Tror inte hon gör några rena servess, men Sollentuna får inte fram bollen ordentligt och får därmed svårt att avgöra. Samtidigt spelar vi ett mycket bra blockspel.

Vi går upp till 21-20 och setet är helt öppet igen. Efter en rafflande avslutning, så kan vi tillslut vinna setet.

Tack vare den vändning, så var 1 poäng säkrad. En poäng som kanske är värd mycket i slutet av serien.

 

Matchen började inte så fantastiskt bra. Vi sitter kvar i bussen ( med säkerhetsbältena på), under hela första set. Inga vilja och det såg ut som om det stod 6 statyer på vår sida. Sollentuna kunde vinna setet enkelt.

Vi kammar upp oss i andra set, efter en liten lätt uppsträckning i setpausen. Samtliga detaljer i vårt spel blir bättre, framförallt så lyckas vi få press i vår serve och mer hjärna i vårt anfall. Avgörandet kommer när Joanne står vid serven, tror hon gör 3 servess där.

I tredje set så är vi med hyfsat upp till 13-10, men rasar allt igen. Precis samma spel, eller rättare sagt avsaknad av eget spel, som i första set. Vi är ruskigt passiva i vårt försvar och många av spelarna är bekväma och tar inte någon uppgift på plan.

 

Fjärde set har jag redan nämnt.

Tror det var så att fjärde set blev en ordentlig urladdning. Vi orkar helt enkelt inte stå upp hela vägen, utan Sollentuna kan vinna ganska enkelt. Ska vara så ärlig och säga att vi aldrig var riktigt nära i det avgörande setet.

 

Sett till hur matchen blev, så måste jag helt enkelt vara nöjd med 1 poäng den här matchen. Vi spelar riktigt dåligt stundtals och visar ingen bra inställning. Men tack vare bra servar vid rätt tillfälle, så lyckad vi knipa 1 pinne.

 

Det finns många saker vi måste gnugga på i veckan. Inställning är en av de sakerna.

Vi kan inte räkna med att Katrineholm är givmilda och bjuder oss på några set,eller bollar heller för den delen. Sen måste vi bli mycket effektivare i vårt anfallsspel, vi har fortfarande alldeles för lite kills.

 

Nämnas ska väl att vi bara åkte upp med 8 spelare till Sollentuna. Saknades gjorde Sandberg, Amanda och Emma P, tre ordinarie servemottagare. Jessica Lakatos är borta resten av säsong pga knäoperation.

 

Nästa uppgift blir Katrineholm på bortaplan nu på söndag. Följ oss via hotline. Matchstart 16.00.

 

/ Coach Nilsson

 

Skribent: Lars Englund

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info