Hoppa till sidans innehåll

En succéartad säsong närmar sig slutet

11 APR 2012 20:24
Ordförande har ordet
  • Skapad: 11 APR 2012 20:24

Hej alla!

 

Har fått det angenäma uppdraget att försöka skriva ihop något om säsongen för GVK nu när den närmar sig sitt slut. Ska försöka att få ihop något om allt, alla och allas insatser och framgångar. Det visar sig inte vara så lätt att komma ihåg allt som hänt under den gångna säsongen så om någon eller något inte finns med så är det inte på grund av något annat än att mitt dåliga minne sviker mig.

Säsongsupptakten för oss var ju redan i maj-juni egentligen, då flera lag påbörjade sin försäsongsträning, det var inte bara elittjejerna drog igång då utan flera av våra ungdomslag som kommit upp i lite ålder började så smått att tjuvstarta inför hösten. Det var intressant att se att så många var villiga att ”plåga” sig under dessa månader innan man fick börja röra bollen(nå det var kanske inte helt sant, flera spelade ju beach :)

Väl framme i augusti så började inomhus säsongen, vi hade fler lag, fler tjejer än någonsin i träning så det hade varit en strid på kniven om träningstider mot de andra klubbarna som nyttjar hallarna, vi fick ihop det rätt bra i alla fall tycker jag.

Så här tidigt på hösten är det mest elitlaget som håller på med matchning och det var så även i år, träningsmatcher mot andra elitlag, Knallecup m.m. gjorde att vi fick ihop laget. Detta var viktigt inför säsongen då vi hade 5 nyförvärv i laget. Träningsmatcherna gick bra och i Knallecup visade laget att det fanns något riktigt kul på gång. 

I div 2 laget var det lite rörigt till att börja med, vilka skulle spela, vilka tränare, ledare etc. hade vi. Det löste sig det med och tjejerna löste det på ett mycket bra sätt när det var som struligast. Vi fick med Eva-Karin Bogenroth och P-A Sääf som tränare, de var även med och coachade laget i serien. Seriespelet gick så bra att man tog sig vidare till alltvåan på våren och där spelade man upp sig ytterligare kvalitetsmässigt, man gjorde det så bra att vi nu har en plats i div 1 till säsongen 2012-2013.

Div2

Div2- laget 

 

På ungdomssidan har vi fortfarande stora framgångar och många i träning. Även om vi i år inte kan ställa upp med något J-lag pga. åldersstrukturen på U-sidan och oturen grinade oss i ansiktet med sjukdomar etc. i U-19 laget. Man ska inte skylla på detta men visst bidrog det till att vi inte kvalade in till slutspelet i SM. Trots detta så har framgångarna varit större än motgångarna i år på U-sidan. 

U13 tjejerna vann sin serie, U 15 tog DM i Falkenberg och U17 tjejerna vann sin serie. En serie där vi hade flera lag med som placerade sig högt upp trots att de så att säga spelade i fel åldersgrupp. Nu till helgen kommer vi att ha flera lag igång i SM i Göteborg, inte bara i ”stora” SM utan vi kommer att ha lag med i öppna mästerskapen också.

U17

Seriesegrare U17

 

Tittar vi på våra ”småttingar” i Kids Volley så har de varit iväg och spelat de också, det var en fantastisk upplevelse har jag fått höra att se dessa tjejer spela och om jag är rätt informerad så var föräldrar och publik minst lika entusiastiska som spelarna. Ett äventyr som ska bli en tradition för våra Kids volley tjejer att döma av succén. 

Kidsvolley

Kidsvolley

  

Nu till det som kanske varit det som fått mest uppmärksamhet i media någonsin för GVK, framgångarna på elit sidan. Aldrig någonsin har det väl varit sådan volleybollfeber i trakten. Redan tidigt i höstas förstod man att vi hade ett lagbygge på gång som skulle bli homogent och passa bra ihop under ledning av Dick, elitlaget 2011-2012 skulle visa sig bli något historiskt i klubben.

Hösten började med en 3:e plats i Knalle Cup, segrar i träningsmatcher, det var ett härligt go från start i laget. Inledningen av elitserien gick i glädjens tecken med segrar och när vi närmade oss juluppehållet så hägrade en plats GP plats i Katrineholm under jul/nyårsuppehållet. Vi fixade GP platsen och skrev historia för klubben.

GVK Elit Knallecupen

Knallecupen

 

Vårsäsongen gick vidare med samma fina spel och när det närmade sig serie avslutning inför slutspelet så hade vi chansen att knipa en av de 4 första platserna för att själva kunna välja motståndet i kvarten, nu gick det inte så utan vi kom 5:a och fick se oss valda av Engelholm. Det kändes tungt att få seriesegrarna och GP vinnarna i kvartsfinalerna.

MEN oj vad tjejerna tände till av denna utmaning, matchserien började med förlust men sedan…. I 3 raka matcher slog man ut Engelholm i tre femsetsmatcher, man visade styrka och moral hela vägen. Helt plötsligt stod GVK i semifinal!!

Elitlaget

 

Aldrig har väl GVK fått sådan uppmärksamhet från alla håll, press, radio och tv.. nu ville alla vara med på resan. Och vilken resa det blev, fullsatta hallar, publikstöd som aldrig förr, rent ut sagt fantastiskt för alla inblandade från minsta knatte till våra elitspelare och ledare på alla nivåer. GVK bjöd på en nervpirrande 5 matchserie med minsta möjliga marginaler, tyvärr med marginalerna på fel sida i sista matchen. 

 

MEN nu ska vi komma ihåg den fantastiska resa som har gjorts i år och vi ska hjälpas åt att göra denna resa fler gånger med både elit och ungdomssida. Till detta behöver vi precis det stöd och den entusiasm som vi såg prov på under de här sista veckorna, med nya friska tag till nästa säsong och med samma entusiasm så kommer vi att ha en ljus framtid i föreningen.

 

TILL ALLA SPONSORER, PUBLIK, LEDARE, FÖRÄLDRAR, OCH SPELARE!!!

 

ETT STORT TACK FÖR DENNA SÄSONG OCH VÄLKOMNA TILLBAKA TILL HÖSTEN!

 

Ordf. Lars Englund med styrelse

 

P.S. 12-13 maj går U-19 SM i Gisle Sportcenter, kom och titta på alla lovande ungdomar

 

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info