Hoppa till sidans innehåll

Coachen har ordet

25 APR 2012 08:10
Här följer något av en sammanfattning från min sida sett
  • Skapad: 25 APR 2012 08:10

Vi var en del nya inför denna säsong, det var Amanda Hill, Anna Dyakiewicz , Evelina Stenmark och Lisa Westby som var helt nya i vår förening. Ida Lindbäck lyftes upp ifrån ungdomssidan. Jag räknar inte mig själv och Whitney Johnson som nya eftersom vi dök upp vid jul förra året.

Försäsongen var upp och ner både spel och resultatmässigt och inför serien undrade jag givetvis vad jag gett mig in på, vi blandade och gav är ett milt uttryck. Däremot det som jag lade märke till var att våra toppar, alltså när vi spelade som bäst, då spelade vi riktigt bra volleyboll enligt mitt sätt att se det. Och det var detta som jag och tjejerna jobbade hårt med i höstas. Kanske säsongens absolut viktigaste match med facit i hand spelade vi hemma mot Sollentuna där vi lyckades vinna och därmed blev helt klara för historiens första Grand-Prix för seniorer.

Väl där kom vi sist. Däremot tyckte jag att vår insats mot Engelholm var något av en mental dörröppnare. Jag kände att trots att vi fick stryk, var vi "med" på ett helt annat sätt än vad vi varit med om förut. Förr har vi alltid haft otroligt svårt för EVS, visst vi har tagit något ströset här och var men här var vi med och jag anser att med lite tur kunde vi tom kanske tagit matchen till en femsetare. I denna match såg jag en blick hos mina tjejer som jag bara sett glimtar av innan, här väcktes känslan av att lilla Gislaved kan faktiskt spela minst lika bra som de allra bästa lagen...

Dagen efter fick vi möta Lindesberg i matchen om tredjepris, det blev förlust med 0-3, dyngstryk och nere på jorden igen.

Under våren gick en del resultat mot oss och en del med oss. Enklast är nog att försöka påverka det man kan och därmed vinna sina egna matcher då behöver man inte bry sig så mycket om vad andra lag sysslar med. Grundserien slutade i varje fall med att vi slutade på en stabil femteplats med fler poäng än vad vi skrapat ihop tidigare säsonger, mer historia skrevs vilket föreningen tyckte var kul. Även vi givetvis men vi hade fokus på slutspelet.

Då var det dags för lottning inför SM-slutspelet, jag hade pratat med laget om att min åsikt var att först och främst ville vi möta Rig/Falköping vilket jag tyckte lät rimligt då de kom fyra i serien och det därmed borde vara ganska naturligt att vi följaktligen skulle mötas i kvartsfinal. Mitt andraval var EVS av olika anledningar.

Kvartsfinalserien mot EVS kommer jag ALDRIG att glömma. Hur det gick vet alla redan. Otroligt mycket känslor, där till och med jag fällde en tår när blocket gjorde sitt. Efterspelet har jag lagt bakom mig och tycker att Tina Celinder Nygren skall ha en eloge för en rak och öppen dialog.

Semifinal mot Halmstad/Hylte kommer jag aldrig heller att glömma. Hur det gick vet alla redan. Här var det märkligt nog lite lugnare på känslofronten. Att det skulle bli en tät och jämn matchserie var både jag och Claes helt på det klara med, vi båda var ganska säkra på att dagsformen skulle avgöra. Tyvärr var det inte lagens dagsform som avgjorde till vår nackdel. Det var tyvärr killen som höll på att bli nedskakad från domarstolens form som avgjorde, där är alla överrens. Otroligt svårsmält förlust. I denna sista match svallade känslorna och då säger man ibland lite konstiga saker, det vet alla som är intresserade av idrott. Om det är någon som inte som förstår det får det stå för den. Hörde ryktas om att en herre söderöver ägnade en halv krönika om mig efter matchen och jag kan bara tacka för uppmärksamheten. Nog om detta.

Nu är finalerna färdigspelade och det visade sig att Lindesberg drog det längsta strået och belönades med ett välförtjänt guld. Grattis bra jobbat av er. Lika stort grattis säger jag till H/H, ni är värda ert silver.

Jag vill även skicka lite tack. Börjar med styrelsen och Lars Englund i synnerhet, jag är glad att du är en man som står för ditt ord, du behöll ditt engagemang. Patrik för hjälp på träningar och att du är en fena på datorer och sånt. Bo Hallberg, sportchef, Edwin Ambrus massage. Skickar även ett tack till er som varit inblandade på ett eller annat sätt runt laget, Och givetvis ett stort tack till den publik som följt oss i år, vilket tryck det har blivit tack vare er.

Jag avslutar med att jag är otroligt stolt över vad jag och tjejerna har åstadkommit tillsammans, tjejerna har förstått att det finns inga genvägar utan att det handlar enbart om hårt arbete och tuff attityd till idrotten. Vi har skrivit historia tillsammans men det allra viktigaste är att ni har tagit er själva till vart ni är. Vi har inte haft de bästa spelarna, däremot har vi varit det absolut bästa laget. Jag vet inte så mycket om framtiden, det enda jag vet är att jag kommer sakna mitt LAG!

 

//Dick Runesson

Skribent: Admin

Medlemsskap

Medhjälpare sökes

 

besöksräknare 
Besöksräknare

 

 

------------------------------------------

Gislaveds Volleybollklubb har ett nära samarbete med

”Förbundet mot Droger”.

Drog-och mobbingpolicy

------------------------------------------

GE_KlubbE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorhuset 

 

Clint

 

 Vivaldi

Facebook

Twitter 

 

 

Volleykanalen 

Svensk Volleyboll

____________________________

 

Postadress:
Gislaveds VBK - Volleyboll
Köpmangatan 5
33230 Gislaved

Kontakt:
Tel: 037182208
E-post: This is a mailto link

Se all info